Doprava zdarma od 1000 Kč

KTERÉ SÁNĚ PRO DÍTĚ SI VYBRAT

F1_aranz_01

Výběr sáněk pro děti je podobný jako výběr auta. Po prvním nadšení stojí za to zvážit, zda je tento konkrétní model sáněk opravdu vhodný pro mé dítě? Jak staré je mé dítě, mělo by mít sáňky s opěrkou zad nebo bez ní? Je lepší táhnout sáňky s dítětem za šňůru, nebo je dítě příliš malé a je lepší sáňky s dítětem tlačit před sebou ?

Jaké sáňky pro mé dítě ?
Výběr sáněk samozřejmě závisí na věku dítěte. Roční dítě bychom na sáňky s řídítky neposadili, protože je jasné, že z nich spadne. Dvanáctiletého kluka také neposadíme na talířovou skluzavku nebo jablečné sáně, protože se na ně nevejde.

Kam pojedeme sáňkovat?
Rovinatý nebo mírně svažitý terén

V takovém terénu si můžete hrát se sáňkami s řídítky nebo s vysokými sáňkami, kde je těžiště dítěte několik centimetrů nad zemí.

Svažitý terén

Zde se jízda na vysokých saních stává nebezpečnou a jízda nestabilní. Proto se doporučuje používat sáňky a skluzavky, u kterých je těžiště sníženo a v případě převrácení nespadnete z výšky, ale doslova se rovnou skutálíte na zem.

Velmi svažitý terén - svahy

Na velmi strmých svazích je třeba odmítnout sáňky s řídítky, lyžemi nebo opěrkami zad a vysoké sáňky, jejichž těžiště je několik centimetrů nad zemí.

Ideální jsou sáně, které jsou širší než vysoké. Nebo sáně, na kterých sedíte prakticky na zemi, často vybavené brzdami, kterými můžete zpomalit rychlost sjezdu, zatáčet vpravo vlevo nebo zastavit.

Co je sáňkování pro dítě ?
Sáňkování je jednou z nejzábavnějších aktivit, které můžete provozovat jako dítě, ale i jako dospělý. Pro mnohé je to také zimní tradice. Děti si užívají sjíždění zasněžených kopců na plastových dřevěných nebo kovových saních. Mohou si tak užívat chladného počasí a sněhu, aniž by se přehřály. Kromě toho je stavění sněhuláka nebo pevnosti ve sněhu každou zimu skvělá zábava. Sáňkování je prospěšné pro všechny, proto je důležité zařadit tuto aktivitu do každodenního života během zimy.

Sáňkování je v zimní sezóně vynikající aktivitou. Chladné počasí zpomaluje metabolismus a snižuje pravděpodobnost přehřátí. Sáňkovat lze po celý den, ale také večer, kdy je teplota nižší a sjezdovka nebo sáňkařská dráha je osvětlená.

Děti rády vylézají se sáňkami nahoru a pak sjíždějí kopce "drápkem". Děti milují barevné sáňky, které připomínají pohádková vozidla nebo neobvyklé tvary a barvy. Dvě děti mohou jezdit na jedněch sáňkách s dvojitou sedačkou nebo dvoumístných sáňkách, případně na jednoduchých modelech.

Pro děti starší pěti let jsou sáňky s volantem nepochybně zábavné, protože je mohou řídit a samy se rozhodovat, kudy pojedou. Sáně s volantem jsou vybaveny lyží, se kterou tvoří prostřednictvím spojovacího článku jeden ucelený systém řízení. Systém řízení saní lze snadno demontovat a namontovat.

Sáňkování je snadné a příjemné pro děti i dospělé. Níže jsou uvedeny všechny dostupné modely saní.

Dřevěné sáně s opěradlem